START        ORGANISATIE        WEEKBERICHTEN        LIDORGANISATIES        ACTUEEL        KLOO        SOO        LINKS        CONTACT


m
2008                2009                2010
                2011                2012                2013               2014
m

week:
2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 15 - 16 - 17 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 36 - 37 - 41 - 42 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 5117 september 2013
                                                                    WEEKBERICHT WEEK 37


Interesse in waardengericht werken met volwassenen, kinderen en/of jongeren?

(ingezonden mededeling)


Op zaterdag 26 oktober 2013 start het vernieuwde trainerstraject Waardenvol communiceren van het HVO.

In een tijd waarin het verlangen naar persoonlijke en zinverlenende relaties met anderen zichtbaar wordt, is er een verschuiving van aandacht voor het verwerven van status naar aandacht voor waarde: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Bij opvoeding en onderwijs gaat het steeds meer om ‘het (samen)leven leren’.

Voor de begeleiding van (professionele) opvoeders die vanuit een verbinding met eigen waarden de relatie met kinderen willen vormgeven heeft het HVO bij belangrijke levensvaardigheden die daarbij een rol spelen, ‘gereedschappen’ ontwikkeld. Deze kunnen gebruikt worden om de eigen stijl te ontdekken en vanuit een goede balans eigen kracht en kwaliteiten in te zetten bij het ontwikkelen en houden van een waardenvolle relatie met kinderen.

Tijdens dit trainerstraject, dat minimaal 9 maanden beslaat, maakt u kennis met humanistische levenskunst, met methodieken en werkvormen, waarmee u waardengericht kunt werken. U leert met behulp van genoemde ‘gereedschappen’ bijeenkomsten en cursussen ontwerpen, waarin deelnemers zich leren oriënteren op eigen waarden en oefenen met waardengeoriënteerde communicatie.

Na succesvolle afronding van het traject ontvangt u de trainerslicentie Waardenvol communiceren en kunt u (bijvoorbeeld als ouderbegeleider, JGZ-medewerker, docent agogische vakken, pedagoog, mentor, interne begeleider, (kinder)coach) blijvend gebruikmaken van de ‘toolkit’ om waardengericht te werken met groepen.

Meer informatie kunt u HIER lezen.

 
Werkbijeenkomst Waardenvol communiceren

(ingezonden mededeling)


Op maandag 23 september 2013 organiseert het HVO de werkbijeenkomst Waardenvol communiceren plaats in het landelijk gelegen Hostel Utrecht-Bunnik (Stay Okay). Een mooi moment, zo aan het begin van een nieuw school- en cursusjaar, om eens even stil te staan bij ‘dingen die ertoe doen’. Je af te vragen of je de juf, ouder, collega, coach bent die je wilt zijn en wat er voor nodig is om daarvan meer zichtbaar te maken in de dagelijkse interactie met anderen.

Voor meer informatie klik HIER.

  


Training Intervisiegroepen professioneel begeleiden

(ingezonden mededeling) 


Op woensdag 25 september 2013 en 29 januari 2014 vindt de training Intervisiegroepen begeleiden plaats in Utrecht. De training wordt georganiseerd door het HVO.

Tijdens deze training leert u verschillende intervisiemethoden kennen en ook wanneer u deze kunt inzetten. U onderzoekt hoe u ervoor kunt zorgen dat er effectief en betekenisvol gewerkt wordt tijdens een intervisiebijeenkomst. Nadat u deze training gevolgd heeft kunt u zelf een intervisiegroep opstarten en op een adequate manier begeleiden. U ontvangt een complete intervisiekoffer met een handboek en andere benodigdheden om met een intervisiegroep te werken.

Voor meer informatie klik HIER.

 
NIEUWE MOGELIJKHEDEN         

Het CBOO bericht is niet alleen bron van nieuws, dat wordt aangeboden.

U kunt er zelf ook aan bijdragen door:

  • te reageren op meningen, die er in worden gegeven. Ze zullen mits niet buiten publicitaire orde worden geplaatst om de berichten ook als interactief medium te kunnen inzetten. Ze worden dan immers een forum voor discussie!
  • nieuws te plaatsen, dat behalve voor uw openbare school of daaraan verwante instelling interessant kan zijn voor lezers van CBOO berichten. Dat kan te maken hebben met positieve PR t.b.v. openbare scholen, tot het aankondigen van manifestaties die van belang zijn voor velen die in of voor het openbaar onderwijs werken.
  • oproepen te laten plaatsen voor acties, die met het openbaar onderwijs van doen hebben. Mogelijkheid daarbij is, dat het CBOO een intermediaire rol kan spelen bij het onder de aandacht brengen van het door u te berde gebrachte bij bijvoorbeeld lokale overheden, besturen openbaar onderwijs, maar ook landelijke politici. Die lezen voor zover het leden van de Vaste Kamercommissie Onderwijs van de Tweede Kamer (en ambtenaren van het Ministerie van OCW) betreft ook CBOO berichten.
  • voor voorgaande zaken en voor verdere inlichtingen te mailen met info@cboo.nl of te bellen 030 - 2989167 (buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar mobiel nummer van CBOO secretaris M. Hietbrink).CBOO-secretaris
M. Hietbrink is bereikbaar op:

030 - 298 91 67

mob: 06 - 539 744 37
email: info@cboo.nl of mhietbrink48@gmail.com